1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. LauraLilStT - pixabay.com
Batat
Bataty, czyli słodkie ziemniaki są smaczne i mają wiele zdrowych składników. W dodatku pochodzą od rośliny, której dekoracyjne odmiany są uprawiane jako ozdobne pnącze.
2 z 9

fot. Einlandung_zum_essen - pixabay.com
Zapiekane bataty
Bataty mogą być podstawą wielu dań, które urozmaicą nasze codzienne menu.
3 z 9

fot. LouSipolt - pixabay.com
Bulwa słodkiego ziemniaka
Bataty to bulwy tropikalnego pnącza, czyli wilca ziemniaczanego.
4 z 9

fot. Leeey - pixabay.com
Słodki ziemniak
Bataty mogą mieć zarówno skórki, jak i miąższ w różnych kolorach. Kolor nie ma dużego wpływu na smak, ale decyduje o ilości zawartych w nim składników mineralnych, witamin itp.