Zupa krem z fasolki szparagowej i brokuła

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek
Zimą kiedy tęsknimy za zielenią, taka intensywnie zielona zupa krem jest wielce pożądanym daniem obiadowym. Można ją bez trudu przyrządzić również z mrożonych warzyw. Świetnie smakuje i poprawia humor.

Składniki na 4 porcje:

  • ½ kg zielonej fasolki,
  • 1 brokuł,
  • 1 litr bulionu drobiowego,
  • duży jogurt naturalny (300ml),
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zieloną fasolkę obieramy i kroimy w kawałki, brokuła dzielimy na różyczki. Oba warzywa gotujemy w bulionie około 10 minut i miksujemy na gładki krem. Pod koniec miksowania wlewamy jogurt, całość przyprawiamy solą pieprzem i wybranymi świeżymi ziołami np. bazylią. Zielona zupa krem świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi.

Jak zbudować dom i się nie rozwieść? Zobacz 3 sposoby NA

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na e-ogrodek.pl e-ogrodek.pl
Dodaj ogłoszenie