1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. Vmonte13 - pixabay.com
Figi
Najlepiej smakują figi zerwane prosto z drzewa. Między innymi dlatego warto spróbować ich uprawy w doniczce.
2 z 9

fot. Forest & Kim Starr - wikimedia.commons CC BY-SA 3.0 US
Figowiec odmiany Brown Turkey
W polskich warunkach szczególną uwagę warto zwrócić na figowce odmiany Brown Turkey, które są wyjątkowo odporne na niskie temperatury i nadają się do uprawy doniczkowej.
3 z 9

fot. Katarzyna Laszczak
Świeże figi
Świeże figi smakują najlepiej. Nawet jeśli nasze nie będą aż tak smaczne jak te z południa Europy, to i tak ich wyhodowanie i jedzenie będzie wielką przyjemnością.
4 z 9

fot. Dgazdik - pixabay.com
Owocujący figowiec
Figowce naturalnie rosną w nieco cieplejszym klimacie, ale możemy uprawiać je w doniczce, a nawet doczekać się owoców.