Składniki:
- owoce żurawiny,
- przyprawy korzenne goździki, anyż, cynamon, gałka muszkatołowa, czarny pieprz, imbir.
Sposób przygotowania:
Zdrowe i umyte owoce, miksujemy, mieszamy z przyprawami korzennymi, czyli wanilią, goździkami lub cynamonem i napełniamy nim wyparzone słoiczki, które po zamknięciu pasteryzujemy przez 5-10 minut. Taki mus możemy dodać do pieczenia mięs lub ryb, wzbogaci on z pewnością smak dania, ale możemy również traktować go jak zimny, aromatyczny sos-dodatek do dań z mięsa ryb czy serów.
Wideo
Koniec hotelu Marriott w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera