Mus z żurawin do mięs bez cukru

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek

Składniki:

  • owoce żurawiny,
  • przyprawy korzenne goździki, anyż, cynamon, gałka muszkatołowa, czarny pieprz, imbir.

Sposób przygotowania:

Zdrowe i umyte owoce, miksujemy, mieszamy z przyprawami korzennymi, czyli wanilią, goździkami lub cynamonem i napełniamy nim wyparzone słoiczki, które po zamknięciu pasteryzujemy przez 5-10 minut. Taki mus możemy dodać do pieczenia mięs lub ryb, wzbogaci on z pewnością smak dania, ale możemy również traktować go jak zimny, aromatyczny sos-dodatek do dań z mięsa ryb czy serów.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Trwa budowa mostu nad torami w Bukownie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na e-ogrodek.pl e-ogrodek.pl