Składniki:
- 4 ugotowane jajka,
- 1-2 łyżki majonezu,
- ¼ szklanka nasion lub liści nasturcji,
- opcjonalnie: ser żółty, kwiaty nasturcji.
Sposób przygotowania:
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na grubych oczkach tarki lub szatkujemy drobno. Łączymy z poszatkowanymi nasionami nasturcji (lub z drobno posiekanymi młodymi liśćmi) oraz majonezem. Można dodać również utarty ser żółty. Całość dokładnie mieszamy ze sobą na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie podajemy na krakersach, grzankach, kanapkach lub na liściach nasturcji. Do dekoracji, ale też smaku, kanapeczki warto ozdobić kwiatami nasturcji.
Wideo
Dom i nieruchomości
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera