Pasta jajeczna z nasturcją

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek
Ostry smak liści i kwiatów nasturcji świetnie pasuje do jajek, czy sera żółtego.
Ostry smak liści i kwiatów nasturcji świetnie pasuje do jajek, czy sera żółtego. Silviarita - pixabay.com
Zarówno liście jak i pączki nasturcji, mają bardzo silny pieprzowy smak i aromat. Doskonale podkreślają smak past kanapkowych bazujących na twarogu, majonezie i maśle. Poza tym jajka podane w liściach nasturcji wyglądają pięknie i rewelacyjnie smakują z majonezem.

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka,
  • 1-2 łyżki majonezu,
  • ¼ szklanka nasion lub liści nasturcji,
  • opcjonalnie: ser żółty, kwiaty nasturcji.

Sposób przygotowania:

Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na grubych oczkach tarki lub szatkujemy drobno. Łączymy z poszatkowanymi nasionami nasturcji (lub z drobno posiekanymi młodymi liśćmi) oraz majonezem. Można dodać również utarty ser żółty. Całość dokładnie mieszamy ze sobą na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie podajemy na krakersach, grzankach, kanapkach lub na liściach nasturcji. Do dekoracji, ale też smaku, kanapeczki warto ozdobić kwiatami nasturcji.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pomorskie Targi Mieszkaniowe "Dom Mieszkanie Wnętrze" w Gdyni

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na e-ogrodek.pl e-ogrodek.pl