Składniki na 2 porcje:
- bulwa i liście fenkułu florenckiego,
- pęczek rukwi wodnej,
- główka sałaty,
- sos,
- szklanka oliwy,
- sok z pomarańczy,
- łyżeczka musztardy Dijon,
- łyżeczka nasion fenkułu,
- sól, pieprz i cukier do smaku.
Sposób przygotowania:
Składniki sosu umieścić w słoiczku z nakrętką i wstrząsać aż dobrze się wymieszają a następnie wstawić do lodówki na 30 min. Bulwę pokroić w cienkie plasterki, liście fenkułu poszatkować drobno, razem z sałatą i rukwią wsypać do salaterki, wymieszać i tuż przed podaniem polać sosem.
![od 12 lat](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.230.2/images/video_restrictions/12.webp)
Wideo
Jak złodzieje oznaczają domy, które chcą okraść?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera