Sorbet porzeczkowy

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek
Mp1746 - pixabay.com
Sorbet z czarnych porzeczek smakuje wyśmiecie samodzielnie, albo jako część deseru.

Składniki:

  • szklanka czarnych porzeczek bez szypułek
  • szklanka mleka
  • śmietanka w proszku
  • kilka łyżek cukru do smaku

Sposób przygotowania:

Obrane z szypułek i umyte owoce czarnej porzeczki, miksujemy na gładką masę i po ewentualnym dosłodzeniu i przelaniu do pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika.
Do szklanki schłodzonego mleka, wsypujemy śmietankę w proszku i gdy owoce są już prawie zamarznięte miksujemy je ponownie, jednocześnie przygotowujemy bitą śmietanę. Pianę delikatnie łączymy ze zmiksowanymi owocami i wkładamy do zamrażalnika na 10 –15 minut, by sorbet nie był zbyt twardy. Podajemy porcjowany w kulki z resztą bitej śmietany lub z owocami.

Jak zbudować dom i się nie rozwieść? Zobacz 3 sposoby NA

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na e-ogrodek.pl e-ogrodek.pl
Dodaj ogłoszenie