Składniki:
- szklanka owoców rokitnika,
- 30 dag miąższu dyni,
- cebula,
- jabłko,
- imbir, pieprz, goździki, cynamon, sól,
- 200 ml octu jabłkowego,
- ½ szklanki miodu.
Sposób przygotowania:
Miąższ dyni, obrane jabłka bez skórki oraz cebulę kroimy w kostkę, dodajemy owoce rokitnika i podsmażamy na łyżce oleju, a następnie dusimy we własnym sosie na małym ogniu do miękkości. Wówczas dodajemy starty imbir, pieprz, zmielone goździki i cynamon, energicznie mieszając przesmażamy 3-5 minut, doprawiamy solą, miodem i octem jabłkowym. Jeszcze gorący sos, przekładamy do małych słoiczków i natychmiast zakręcamy. Przechowujemy w lodówce lub pasteryzujemy.
Sonda: Czy wiek emerytalny powinien zostać podwyższony?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Nowa żona Ronaldo: czwarta i młodsza od niego o 14 lat. Takie było ich wesele [WIDEO]
- Nowy "Znachor" to najlepsza ekranizacja w historii? Tym się różni od starego klasyka
- Trzyosobowa rodzina zginęła w wypadku na A1. Wiadomo, z jaką prędkością pędziło auto
- Piknik w towarzystwie... niedźwiedzia. To nagranie robi furorę w sieci