Żeberka w miodzie z rozmarynem

Katarzyna Dębek
Katarzyna Dębek

Składniki:

  • 1 kg żeberek w paskach,
  • 2-3 łyżki miodu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • rozmaryn,
  • 3-4 łyżki oleju,
  • sól, pieprz, papryka do smaku,
  • konfitura z jarzębiny lub żurawin.

Sposób przygotowania:

Umyte żeberka dzielimy na porcje. Z miodu, musztardy oliwy, rozmarynu i przypraw przygotowujemy marynatę, smarujemy nią żeberka i odstawiamy na 2-3 godziny. Do żaroodpornego naczynia wkładamy żeberka wraz z marynatą, polewamy je łyżką oliwy i łyżką wody i pieczemy około godziny, w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. Dobrze jest polewać żeberka w trakcie pieczenia wytwarzającym się sosem. Podajemy je z konfiturą z jarzębiny lub żurawin, które można też dodać do sosu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Tomasz Adamek na gorąco komentuje swój pierwszy występ we freakach

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na e-ogrodek.pl e-ogrodek.pl